LINIA VERDE 0-8005-5005

GCIP Moldova

GCIP Moldova

Global Cleantech Innovation Programme in Moldova (GCIP Moldova) este un program al Organizației Națiunilor Unite pentru Dezvoltare Industrială (UNIDO), fiind implementat în Republica Moldova de către IP Centrul Național pentru Energie Durabilă. 

 

Scopul este de a promova inovația și antreprenoriatul pe piețele emergente și economiile în curs de dezvoltare pentru a aborda provocările climatice și de mediu. GCIP sprijină start-up-urile și întreprinderile mici și mijlocii (IMM-uri), care dețin idei inovatoare de tehnologie curată, în stabilirea și extinderea modelelor de afaceri robuste. GCIP consolidează, de asemenea, ecosistemele antreprenoriale și facilitează parteneriatele și crearea de rețele între actorii privați și publici pentru a asigura sustenabilitatea pe termen lung a intervențiilor sale.

 

Programul GCIP Moldova este dezvoltat pentru a sprijini întreprinderile din Moldova din domeniul tehnologiilor curate în dezvoltarea soluțiilor inovatoare și în extinderea adoptării pe piață a inovațiilor tehnologice curate. IMM-urile și start-up-urile existente, sunt sprijinite prin identificarea antreprenorilor creativi, care își vor valorifica abilitățile pentru a-și crește ideile inovatoare în tehnologii complet dezvoltate, gata să intre pe piețele naționale și globale.

 

Obiectivul GCIP Moldova este îmbunătățirea capacităților instituționale, de piață și a capacităților ecosistemelor pentru a sprijini start-up-urile tehnologiilor curate și consolidarea cadrului de politici și a mecanismelor pentru inovarea tehnologică de către IMM-uri. Prin activitățile principale ale proiectului GCIP, construim un mediu de afaceri sustenabil, propice pentru inovația și antreprenoriatul tehnologiilor curate, cu scopul de a identifica cele mai promițătoare start-up-uri și IMM-uri inovatoare și pentru a minimaliza riscurile companiilor selectate și pentru a le conecta cu potențiali investitori, clienți și parteneri.

 

Pentru a susține IMM-urile, GCIP Moldova aduce schimbări prin două intervenții principale:

- Sprijin direct pentru IMM-urile care oferă soluții inovatoare;

- Dezvoltarea și consolidarea ecosistemelor de inovare și antreprenoriat la nivel național.

 

Abordarea GCIP Moldova creează un ecosistem unic ce oferă suport IMM-urilor în traseul parcurs de la idee la afacerea propriu zisă, punând la dispoziție servicii de accelerare a afacerilor bazate pe concurență prevăzute pentru start-up-uri și IMM-uri cu inovații în tehnologia curată.

 

Activitățile de bază ale proiectului se concentrează pe dezvoltarea capacităților antreprenoriale și suport financiar în procesul de retehnologizare a sectorului energetic al țării, oferind o serie de beneficii inovatorilor care participă la program, cum ar fi: acces la activități de mentorat, networking,  finanțare, etc.

 

Detalii despre program: https://gcip.tech/ 

 

Agenda publică

Iulie 2024

L M M J V S D
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31