LINIA VERDE 0-8005-5005

Parteneri

Parteneri

Centrul Național pentru Energie Durabilă (CNED) beneficiază de sprijinul ferm al Ministerului Energiei și a Guvernului Republicii Moldova în eforturile sale de implementare a politicilor și promovarea eficienței energetice și a surselor de energiei regenerabile. Această susținere constantă și implicarea autorităților guvernamentale ne permit să ne atingem obiectivele de dezvoltare sustenabilă în sectorul energetic.

 

Totodată, CNED colaborează strâns cu parteneri de dezvoltare, care oferă asistență tehnică, consultanță și finanțare pentru derularea programelor în domeniul eficienței energetice și valorificării surselor de energie regenerabilă.

 

Printre acești parteneri internaționali se numără:

 

Uniunea Europeană

Finanțarea și asistența tehnică, oferite de către UE contribuie la realizarea obiectivelor energetice ale Republicii Moldova prin dezvoltarea sustenabilă. 

 

UNDP

 

 

Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare

PNUD oferă sprijin în dezvoltarea proiectelor de dezvoltare durabilă și îmbunătățirea eficienței energetice în Republica Moldova, prin intermediul asistenței financiare și tehnice.

 

UNDP

 

 

Agenția Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională

USAID oferă sprijin financiar, tehnic și logistic pentru dezvoltarea și implementarea programelor și proiectelor din domeniul eficienței energetice și energiei regenerabile în Republica Moldova.

 

 

 

 

Bănci de Dezvoltare: CNED colaborează cu bănci de dezvoltare, care acordă finanțare pentru proiecte energetice în Republica Moldova.

Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD)

 

 

Banca Europeană de Investiții (BEI)

 

Organizații non-guvernamentale internaționale: CNED colaborează cu organizații neguvernamentale internaționale pentru schimbul de experiență și bune practici în domeniul energiei regenerabile și eficienței energetice.

 

 International Renewable Energy Agency (IRENA) 

 

 

Parteneri din sectorul privat: CNED dezvoltă parteneriate cu companii din sectorul privat, inclusiv furnizori de servicii energetice și dezvoltatori de proiecte regenerabile, pentru a stimula investițiile și dezvoltarea în domeniul energiei verzi. Prin aceste parteneriate, CNED se asigură că beneficiază de sprijinul, expertiza și resursele necesare pentru a implementa proiecte și programe în domeniul eficienței energetice și al energiei regenerabile, contribuind astfel la creșterea durabilă și protecția mediului înconjurător în Republica Moldova.

 

 

Agenda publică

Iulie 2024

L M M J V S D
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31