LINIA VERDE 0-8005-5005

Transparenta decizionala

Transparenta decizionala

Centrul Național pentru Energie Durabilă (CNED) se angajează în promovarea și implementarea unui proces de luare a deciziilor în domeniul energetic caracterizat prin transparență și participare extinsă. Asigurăm că deciziile cheie și politicile în domeniul energiei durabile sunt elaborate și puse în aplicare printr-un proces deschis, oferind posibilitatea cetățenilor, mediului de afaceri și altor părți interesate să-și exprime opinii și să participe activ.

 

Principalele componente ale abordării noastre transparente în luarea deciziilor includ:

 

Consultare publică: Organizăm consultări publice și dezbateri cu privire la politici și inițiative semnificative din sectorul energetic. Aceasta oferă tuturor părților interesate oportunitatea de a-și exprima punctele de vedere și preocupările cu privire la aceste aspecte.

 

Acces la informații: Furnizăm informații relevante și actualizate despre politica energetică, deciziile luate și proiectele în desfășurare. Aceste informații sunt disponibile publicului larg prin intermediul site-ului nostru oficial și al altor canale de comunicare.

 

Transparență în procesul decizional: Ne asigurăm că procesul decizional al Ministerului Energiei respectă prevederile legale și normative. Deciziile importante, documentele strategice și rapoartele relevante sunt publicate pentru a permite o monitorizare și evaluare adecvată a activităților noastre.

 

Colaborare cu părțile interesate: Colaborăm strâns cu mediul de afaceri, organizațiile neguvernamentale, comunitatea academică și alte părți interesate pentru a asigura o colaborare eficientă și o abordare consultativă în dezvoltarea politicilor și proiectelor energetice.

 

Transparența decizională reprezintă un element esențial pentru construirea unui sector energetic responsabil și durabil în Republica Moldova, în concordanță cu obiectivele CNED.

Agenda publică

Iulie 2024

L M M J V S D
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31